Verleiden door doen waar je goed in bent

9 september 2014

Welk boekje zou jij willen kopen?
Voor mijn webshop Jeeetje.nl maak ik altijd foto’s tegen een witte achtergrond. Dan kun je goed zien hoe iets eruit ziet, was mijn idee. Maar ik begin daar op terug te komen. De afgelopen jaren had ik al gemerkt dat mijn boekjes veel beter verkopen in winkels (online en offline) waar nog veel meer mooie dingen te koop zijn. Blijkbaar versterkt de sfeer met mooie dingen het beeld van het boekje.
Dat moet ik ook met mijn foto’s doen, bedacht ik. Dus ik heb eindeloos geprobeerd foto’s te maken van boekjes in mooie interieurs in de hoop een sfeervol stilleven te creeëren. Maar helaas…dat kan ik niet. Ik ben geen interieurstylist.

Vorige week viel eindelijk het kwartje: ik ben illustrator! De sfeer moet ik toevoegen met illustraties. Het resultaat zie je hier. En wat blijkt; het is leuk om te maken en de eerste bestellingen zijn al binnen…