Er toe doen

25 februari 2014

Wat ik altijd hoop als ik aan het werk ben; dat ik iets kan of mag maken dat ertoe doet. Thuis doet alles ertoe: als ik geen eten kook, hebben we honger. Als ik de drollen van de kat niet opruim, stinkt het. Als ik niet ga hardlopen, word ik dik en ongelukkig. Dat maakt het leven lekker overzichtelijk. Er is altijd iets om voor op te staan en aan de slag te gaan. En ’s avonds stap ik tevreden in bed, want ik heb elke dag wel één van deze dingen gedaan.

Bij mijn werk hoop ik altijd nóg meer te bereiken: dat ik mensen kan helpen of verbinden. Blijkbaar huist er een kleine wereldverbeteraar in mij. Het is fijn als ik die wereldverbeteraar kan gebruiken bij een opdracht. Zoals bij het maken van ‘Emma leert lezen‘ een boekje om dove kinderen te helpen met leren lezen. Of bij de website ‘Zorg voor beter’; waar veel informatie is te vinden over goede zorg voor ouderen. Of bij ‘Tapijt voor Chopin’ een boek over buurtbewoners die samen aan een kunstproject werken.

En soms gaat die wereldverbeteraar zelf aan het werk omdat er een onderwerp voorbij komt dat me echt aan het hart gaat. 2014 is door de EU uitgeroepen tot jaar tegen de voedselverspilling. En ja dat was zo’n onderwerp, waar echt iets voor gemaakt moest worden. (Nederlanders gooien namelijk jaarlijks een file van vuilnisauto’s van Utrecht tot de Poolse grens aan voeding weg!) Samen met Ria de Jong heb ik een miniboekje gemaakt met informatie, tips en restjesrecepten. Een boekje dat je gratis kunt aanvragen of downloaden via onze website Jonghout Boekenmakers. Misschien is het iets voor jou?

En ik? Ik stap ’s avonds blij in bed omdat het fijn is om af en toe iets te kunnen doen dat er toe doet.