Geef een school dit boek cadeau!

23 mei 2017

We dromen ervan dat straks op elke basisschool in Nederland een exemplaar van Ons mooie voedselboek tot zijn beschikking heeft. Hoe meer kinderen nadenken over het eten op hun bord, hoe beter. Want dan genieten ze er meer van en gooien ze minder weg.

Minder voedselverspilling en gezond eten

Nieuwsgierige vaders, moeders, opa’s, oma’s, juffen en meesters mogen ook meekijken in ons boek. Graag zelfs. Want dan genieten we er samen nog meer van en gooien we automatisch minder weg. Dat is belangrijk, want er komen steeds meer mensen op de wereld. En allemaal willen we gezond en lekker eten.

Voor scholen?

Na de lancering van Ons mooie voedselboek ontvingen we veel enthousiaste reacties en recensies, ook vanuit het onderwijs. Omdat de informatie in het boek in kleine stukjes is opgeschreven met veel beeld erbij, is het boek aantrekkelijk voor kinderen, hoorden we van al die juffen en meesters. Daarom gunnen we elke school wel zo’n boek. Kinderen kunnen er heerlijk in hun eentje in ronddwalen en lezen waarover ze meer willen weten. Weet jij bijvoorbeeld wat poep en yoghurt met elkaar te maken hebben? Of hoeveel tarwekorrels in een boterham zitten? Het boek kan ook gebruikt worden voor het maken van werkstukken of spreekbeurten. Leerkrachten kunnen het boek gebruiken om een onderwerp te openen met de kleurige, bomvolle praatplaten of de ‘doedingen’ samen met de klas maken. Achterin het boek staan bezoekadressen, waar je ook met de klas naartoe kan.

Hoe kan je helpen?

Scholen hebben natuurlijk heel veel wensen, maar minder budget. Ben je een voedselliefhebber en vind je het belangrijk dat kinderen leren waar hun eten vandaan komt en welke keuzes je als consument kunt maken? We zoeken bedijven die een partij boeken willen doneren, we zoeken mensen die een boek cadeau willen doen of de actie ondersteunen met €5,- en we zoeken scholen die Ons mooie voedselboek willen ontvangen. Ga naar de website en doe mee.